Eveniment

2.650 de angajati din companiile energetice vor fi disponibilizati

21.01.2010, 23:05 56

Un numar de 2.650 de angajati din companii aflate in portofoliulMinisterului Economiei urmeaza sa fie concediati anul acesta, ceamai mare parte a disponibilizatilor fiind salariati ai CompanieiNationale a Huilei (CNH).

Astfel, potrivit unui proiect de hotarare de guvern elaborat deMinisterul Economiei, in 2010 vor pleca 1.600 de angajati de laCNH, 300 de la SNLO, 300 din Termoelectrica si filialele sale. Deasemenea, din cadrul Complexului Energetic Turceni vor ficoncediati 250 de angajati, iar din Complexul Energetic Rovinarivor pleca 200 de salariati.

Totodata, in acest an vor fi cheltuite de la bugetul de stat sibugetul asigurarilor de somaj, pentru plata salariilorcompensatorii catre persoanele disponibilizate, 43 de milioane delei (circa 10 milioane de euro), iar in 2011 sumele vor ajunge la41,6 mil. lei. Toate aceste companii, in care urmeaza sa fieaplicate programele de concedieri, vor face parte din cei doigiganti energetici, Energetica si Electra, care, potrivit celor mairecente declaratii, ar urma sa devina functionale la jumatateaacestui an.

Prima companie nationala, denumita Electra, va avea in structuracomplexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova cu sucursalelesale, Nuclearelectrica, sucursalele Hidroelectrica din RamnicuValcea, Sibiu si Targu Jiu, filiala Hidroserv din cadrulHidroelectrica si SNLO.

A doua companie nationala, denumita Energetica, va fi infiintataprin fuziunea filialelor Electrocentrale Deva si ElectrocentraleBucuresti din cadrul Termoelectrica si va avea in structurasucursala Paroseni si Termoserv Paroseni din Termoelectrica,filialele Hidroelectrica din Bistrita, Buzau, Cluj, Curtea deArges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina, precum siparti din Compania Nationala a Huilei, care se divizeaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO