Eveniment

25 februarie, primul termen de depunere a declaraţiei unice

Autor: Razvan Voican

03.01.2011, 23:40 19

Din acest an, companiile depun la ANAF un singur formular(numărul 112) privind obligaţiile de plată a contribuţiilorsociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelorasigurate, noul document înlocuind formularul 102 "Declaraţiaprivind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şifondurilor speciale" şi declaraţiile privind evidenţa nominală aasiguraţilor ce trebuia depuse la fiecare din cele trei instituţiicare gestionează sistemul de asigurare socială, respectiv AgenţiaNaţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casa Naţională deAsigurări de Sănătate, Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi deAsigurări Sociale.

Totodată, formularul 100 "Declaraţia privind obligaţiile deplată la bugetul de stat" nu va mai fi depus pentru impozitul peveniturile din salarii, această informaţie fiind inclusă înformularul 112. Obligaţiile de declarare aferente lunii ianuarie auca termen limită 25 februarie. Până la 1 iulie, formularul 112poate fi depus fie online, fie la ghişeu, însă mai departedepunerea online devine obligatorie, pe baza cumpărării unuicertificat electronic şi a înrolării speciale la organelefiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO