Eveniment

3,4 mil. euro de la UE pentru reabilitarea lacurilor balneare din Cluj si Bistrita-Nasaud

20.05.2010, 00:00 54

Consiliul Judetean Cluj a finalizat investitii totale de peste5,4 mil. euro in reabilitarea lacurilor balneare din localitatileDej, Cojocna si Beclean in cadrul programului "Cresterea valoriipotentialului balnear al lacurilor sarate din Regiunea deNord-Vest", program Phare 2005.

Investitia a fost sustinuta in proportie de 63,75% din fondurieuropene (circa 3,4 mil. euro), peste 1,1 mil. euro estecofinantarea de la bugetul de stat, iar restul de circa 816.000 deeuro reprezinta contributia beneficiarului local. Cheltuielileneeligibile ale proiectului au fost asigurate de Consiliul JudeteanCluj pentru localitatile Dej si Cojocna si s-au ridicat la valoareade 274.000 de euro.

"Scopul proiectului este cresterea atractivitatii ariilor cupotential balnear natural in Regiunea de Nord-Vest prin crearea deparcuri balneare in Cojocna, Dej si Beclean. Este de asteptat caimplementarea proiectului sa duca la majorarea numarului turistilorsi a duratei sejururilor, dar si la crearea de noi locuri demunca", a spus Alin Tise, presedintele Consiliului JudeteanCluj.

La Cojocna lucrarile de reabilitare au fost demarate in lunafebruarie 2008, valoarea investitiei ridicandu-se la peste 2,2 mil.euro, fara TVA. A fost modernizat bazinul cu apa sarata,instalatiile electrice, sanitare, de incalzire, parcarile siplatformele. La Dej a fost amenajat centrul de terapie, cabinetulmedical si terenurile de sport, iar la Beclean a fost reabilitatbazinul sarat, plaja, constructiile existente si drumul de acces.Lucrarile au fost executate de compania Confort din Timisoara,desemnata castigatoare in urma licitatiei organizate de catreMinisterul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor(M.D.L.P.L.). Contractul de lucrari incheiat intre M.D.L.P.L.,autoritate contractanta, A.D.R. N-V, autoritate de implementare,Consiliul Local Dej, Consiliul Local Cojocna, CL Beclean si CJCluj, in calitate de beneficiari locali, a fost semnat in data de31 august 2007.

Compania de constructii Confort, castigatoarea licitatiei, faceparte din grupul Izometal Confort, controlat de omul de afaceriGeorgica Cornu si desfasoara mai multe tipuri de activitati inconstructii, imobiliare, retail, servicii alimentare sau activitatisportive. Compania Confort a realizat in 2008 o cifra de afaceri depeste 70,5 mil. euro (296 mil. lei).

Cine a luat banii:

Beneficiar: Consiliului Judetean Cluj

Proiectul: "Cresterea valorii potentialului balnear al lacurilorsarate din Regiunea de Nord-Vest"

Au fost reabilitate lacurile balneare din localitatile Dej,Cojocna si Beclean

Valoarea totala a proiectului: 5,4 milioane de euro

Suma obtinuta de la UE: 3,4 milioane de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO