Eveniment

ANAF: Formulare noi pentru regimul special de TVA pentru agricultori

ANAF: Formulare noi pentru regimul special de TVA pentru...

Autor: Mona Scarisoreanu

27.12.2016, 15:55 342

Agricultorul care solicită regimul special depune la ANAF o notificare privind aplicarea regimului special, pentru a putea beneficia de scutirea de mai multe obligaţii, cum ar fi înregistrarea în scopuri de TVA la momentul în care cifra de afaceri depăşeşte 220.000 de lei, păstrarea evidenţelor în scopuri de TVA, ori depunerea decontului de taxă pentru livrările de produse/servicii agricole.

De asemenea, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori pot solicita scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA în vederea aplicării regimului special.

Solicitarea se poate depune la ANAF între datele de 1 şi 10 ale fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă. Anularea înregistrării este valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA.

Fermierul care aplică regimul special de TVA poate opta oricând pentru aplicarea regimului normal de taxă, în condiţiile prevăzute prin norme, prin depunerea unei notificări în acest sens, caz în care este radiat din Registrul agricultorilor care aplică regimul special de TVA până la data de 1 a lunii următoare celei în care a fost depusă notificarea.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală organizează Registrul agricultorilor care aplică regimul special de TVA. Registrul este public şi se afişează pe site-ul ANAF. Înscrierea în Registrul agricultorilor care aplică regimul special se face pe baza notificărilor depuse de agricultorii care aplică regimul special de TVA, până la data de 1 a lunii următoare celei în care a fost depusă notificarea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO