Eveniment

Angajatii UTA Arad, in somaj

05.08.2004, 00:00 100

Jumatate din angajatii fabricii de textile UTA Arad, ultima societate cu capital majoritar de stat din judet, au intrat de luni in somaj, restul urmand sa intre in somaj de saptamana viitoare deoarece societatea si-a incetat activitatea.
Reprezentantul AVAS in judetul Arad, Pavel Cristea, a declarat ieri ca fabrica si-a incetat oficial activitatea, dar ca o noua incercare de privatizare este in curs de desfasurare. "Suntem in faza finala de negocieri cu doua firme private din tara care au cumparat caiete de sarcini pentru privatizarea fabricii. Castigatorul va fi cunoscut in cel mult doua saptamani, iar acest investitor va trebui sa pastreze profilul fabricii. Pentru restul terenurilor si halelor existente, investitorul va putea dezvolta si alte activitati", a a precizat Pavel Cristea.Reprezentantul AVAS a mai declarat ca, daca va reusi vanzarea UTA, angajatii trecuti in somaj vor avea prioritate la reincadrarea in munca. Fabrica UTA si-a intrerupt activitatea de aproximativ trei luni, cand, din cauza facturilor restante, a ramas fara electricitate si gaze. Inainte de inghetarea activitatii, UTA mai lucra doar pe baza unor comenzi ocazionale, producand in special prosoape. Dupa ce toate incercarile de privatizare din ultimii 14 ani au esuat, UTA are acum datorii de aproximativ 40 de miliarde de lei, la care se adauga penalitati de 30 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO