Eveniment

Angajatorii sunt obligaţi să facă dosar personal fiecărui salariat

Autor: Aurelia Alexa - Mediafax

17.03.2011, 23:44 86

Angajatorii vor fi obligaţi să facă dosare pentru fiecareangajat în parte şi să elibereze copii ale documentelor în 15 zilede la solicitarea angajatului, potrivit unui proiect de hotărâreprivind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă asalariaţilor. Proiectul se află în prezent în dezbatere publicăpână pe 25 martie, fiind publicat pe site-ul MinisteruluiMuncii.

Dosarul personal al salariatului trebuie să cuprindă cel puţinurmătoarele documente: actele necesare angajării, contractulindividual de muncă, actele adiţionale şi celelalte actereferitoare la modificarea, suspendarea şi încetarea contractelorindividuale de muncă, acte de studii, certificate de calificare,precum şi orice alte documente care certifică legalitatea şicorectitudinea completării în registru.

Inspecţia Muncii asigură accesul autorităţilor şi instituţiilorpublice la datele din registru, pe baza unor aplicaţii deinterogare specifice, cu asigurarea măsurilor de protecţie adatelor cu caracter personal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO