Eveniment

Antonescu il ataca dur pe Olteanu: Nu este potrivit pentru BNR

Antonescu il ataca dur pe Olteanu: Nu este potrivit pentru BNR

1: Crin Antonescu, presedintele PNL, a afirmat ca isi asuma raspunderea pentru numirea lui Olteanu in Consiliul de Administratie al BNR; 2: Bogdan Olteanu are 38 de ani, este licentiat in drept si a absolvit un MBA la Institutul Bancar Roman & City University

20.10.2009, 23:10 25

Presedintele liberal Crin Antonescu, candidatul PNL lapresedintie, a declarat ieri ca prezenta fostului deputat BogdanOlteanu in postul de viceguvernator este nepotrivita, deoareceacesta nu are experienta bancara suficienta.

Antonescu a afirmat ca isi asuma raspunderea pentru numirea luiOlteanu in Consiliul de Administratie a BNR, care a avut loc inurma unei intelegeri intre parlamentarii PNL si PSD.

"Propunerea initiala pentru BNR a fost Daniel Daianu, dar a fostrespinsa in comisiile de buget - finante. Prezenta lui BogdanOlteanu in postul de viceguvernator este nepotrivita si imi asumpartea de responsabilitate pentru acest lucru. Olteanu are foartemulte calitati si sunt convins ca activitatea sa va fi una buna,dar lipsa experientei de varf in sistemul bancar este un argumentmult prea puternic impotriva", a spus Crin Antonescu.

El a mentionat intr-un dialog pe internet la Hotnews ca isiasuma si partea de vina pentru aceasta decizie, ca presedinte alPNL, adaugand ca nu are rost sa dea explicatii contextuale.

Criticile de la presedintele PNL nu sunt singurele venite dinzona liberala, un atac destul de violent venind in urma cu 10 zilesi din partea omului de afaceri Dinu Patriciu.

"Olteanu si-a urmat cariera politica in care defectele l-auajutat. L-a ajutat si un prieten al meu, prea comod ca sa-si poartegeanta singur. Acum liberalii l-au votat pentru aceasta pozitie,asa cum mi-a spus cineva azi dimineata, ca sa scape de el. Deh,cinismul politicienilor!", spune Patriciu.

Olteanu, fost presedinte al Camerei Deputatilor, este unapropiat al fostului premier si presedinte al PNL CalinPopescu-Tariceanu. In ultimii doi ani de guvernare, Tariceanu aasigurat supravietuirea cabinetului sau la guvernare prinintelegeri punctuale cu PSD, care erau negociate de Bogdan Olteanusi de liderul deputatilor social-democrati Viorel Hrebenciuc.

Asteapta "sarcinile" de la guvernator

Bogdan Olteanu a demisionat la inceputul saptamanii dinParlament, dupa ce cu cateva zile inainte renuntase la calitatea demembru al PNL.

Numirea sa ca viceguvernator al BNR a venit ca o surpriza,pentru ca liberalii au anuntat in ultima secunda ca il sustinpentru pozitia care initial era negociata de PD-L cu PSD pentruactualul premier desemnat Lucian Croitoru.

Olteanu a votat in urma cu o saptamana la motiunea de cenzuracare a dus la demiterea guvernului Boc II, desi el fusese dejavalidat de Parlament in CA a BNR. In colegiul numarul 1 alCapitalei, unde Olteanu a fost ales deputat, urmeaza sa fieorganizate noi alegeri. Potrivit CV-ului pe care l-a depus lacomisiile de buget-finante inainte de audierea sa, Olteanu aabsolvit un MBA, fiind de profesie avocat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO