Eveniment

Atac tragic în Statele Unite în această noapte: Bilanţul a ajuns la cel puţin 17 morţi

Atac tragic în Statele Unite în această noapte:...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

15.02.2018, 02:26 64853

Un fost elev a deschis focul într-un liceu din orăşelul Parkland, situat în statul american Florida, omorând cel puţin 17 persoane înainte de a fi reţinut de poliţie, au anunţat autorităţile, potrivit site-ului postului BBC News.

Suspectul, identificat drept Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a fost elev la acest liceu, fiind exmatriculat din motive disciplinare nespecificate, a declarat Scott Israel, şeriful comitatului Broward, care a precizat că acesta s-a predat poliţiei fără să opună rezistenţă.

Şerfiul a explicat că suspectul a folosit o puşcă şi avea "nenumărate încărcătoare".

Cel puţin 14 persoane au fost transportate la spital în urma incidentului armat, potrivit lui Scott Israel.

Incidentul a început în afara şcolii, unde Cruz a ucis trei persoane, după care a intrat în clădire, împuşcând mortal alte 12 persoane. Două persoane au decedat la spital în urma rănilor suferite, a mai adăugat şeriful comitatului Broward.

Acesta este cel de-al 18-lea incident armat petrecut într-o instituţie de învăţământ din Statele Unite de la începutul acestui an, potrivit unei organizaţii care pledează pentru controlul armelor de foc.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO