Eveniment

Austriecii schimba seful de la Astra-Uniqa

27.11.2007, 19:46 15

Radu Mustatea, directorul general al Astra-Uniqa, una dintre cele mai mari companii de pe piata asigurarilor, urmeaza sa fie inlocuit din functie, potrivit unor surse apropiate companiei.
Acestea afirma ca, cel mai probabil, actionarii Astra-Uniqa vor recruta un nou sef in cursul acestei saptamani, dupa ce au angajat in urma cu o luna si jumatate una dintre cele mai mari firme de head-hunting de pe piata locala. Noul director general al Astra-Uniqa, sustin sursele citate, ar putea fi un manager din domeniul bancar.
Mustatea, 40 de ani, a fost numit la conducerea Astra-Uniqa, companie controlata de grupul austriac Uniqa si de omul de afaceri Dan Adamescu, la sfarsitul lunii iunie 2006. Mustatea l-a inlocuit pe italianul Gugliemo Frinzi, care a stat, la fel ca actualul sef al Astra, doar un an in companie. Inainte de aceasta, Mustatea a fost timp de un an director de vanzari al asiguratorului.
Seful Astra-Uniqa a intrat in industria asigurarilor in urma cu 14 ani. A fost inspector si sef de sucursala la Ardaf, dupa care a lucrat in conducerea Provitas, o societate captiva a Bancii Religiilor si AGI.
Contactati de ZF, oficialii Astra-Uniqa au negat aceasta informatie. "Informatia nu are nicio baza. Nu s-a luat nicio hotarare in acest sens", au declarat reprezentantii companiei de asigurari.
Astra-Uniqa, numarul opt pe piata asigurarilor, a incheiat primele trei trimestre cu o pierdere de 4,2 milioane de euro, dupa ce in aceeasi perioada din 2006 a obtinut un profit de 0,3 milioane de euro.
Afacerile companiei au crescut cu 13% in primele noua luni, la 82 de milioane de euro, in conditiile in care intreaga piata a asigurarilor a inregistrat o crestere de 30%. Astra-Uniqa este listata pe piata RASDAQ a BVB si are o valoare de 157 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO