Eveniment

BCR angajeaza sef la departamentul de investigatii pentru a se proteja de frauda

24.05.2010, 23:43 83

BCR, cea mai mare banca dupa active, isi cauta sef pentrudepartamentul de investigatii generale, care trebuie sa protejezeBCR impotriva fraudei cauzate de agenti comerciali, furnizori sauangajati ai bancii care sunt in relatii de reprezentare cuacestia.

Seful departamentului monitorizeaza si investigheaza intregulproces de achizitie de la evaluari, contracte, licitatii, conflictede interese la implementare.

De asemenea, seful departamentului evalueaza cheltuielineobisnuite pentru bunuri si servicii, de exemplu impartirea uneisume mari in sume multiple care se incadreaza in limite inferioarede aprobare, pentru evitarea controlului, defineste standarde caretrebuie respectate de catre departamentele care lucreaza direct cufurnizorii in vederea protejarii BCR impotriva fraudei.

Nu in ultimul rand, coopereaza cu organizatia regionala a ErsteGroup, in cazuri in care managementul superior al BCR estepotential inculpat.

Se cere experienta de cel putin 7 ani

Candidatilor li se solicita experienta de specialitate de celputin 7 ani, din care 5 intr-o institutie financiar-bancara, siexperienta manageriala de 10 ani. Trebuie sa cunoasca tehnici deinvestigare in conformitate, audit si control general. De asemenea,BCR cauta analist de investigatii care sa se ocupe de rezolvareaproblemelor legate de transferul de bani intre unitati ale BCR sibancile corespondente.

In ultima saptamana, BCR a anuntat 18 posturi disponibile, de laoperator ghiseu pana la director executiv de sucursala sauconsilier client pentru operatiuni rapide.

Bancile prefera sa faca angajari pe perioadedeterminate

Pentru unele posturi de operator sau manager de vanzari bancaofera angajare de perioada determinata. In contextul caderiivanzarilor, bancile prefera sa faca angajari pe perioadedeterminate pentru a avea o flexibilitate mai mare in administrareacosturilor cu forta de munca in raport cu businessul generat.

In Bucuresti, in luna mai, BCR a scos pe piata 22 de joburi,majoritatea de nivel ierarhic mediu.

Potrivit datelor Erste Group, actionarul majoritar al BCR, bancaavea la sfarsitul trimestrului I 8.950 de angajati, in scadere cunumai 62 fata de martie 2009, in conditiile in care a continuatextinderea retelei teritoriale, ajungand in prezent la 665 deunitati - a treia retea ca marime dupa CEC Bank si BRD.

Cu toate acestea, numarul total al clientilor a scazut cu 3,7%in intervalul amintit, pana la circa 4,5 milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO