Eveniment

BCR da credit pentru serele de la Popesti-Leordeni

23.09.2004, 00:00 25

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat firmei Leoser un credit de 70 miliarde de lei, garantat de Guvern, suma fiind alocata pentru refacerea serelor de la Popesti Leordeni distruse de grindina, conform  directorul general al firmei, Constantin Stanciu.
Intrebat despre modul de selectie a sursei de finantare, Stanciu a precizat ca a fost organizata o licitatie la care au participat mai multe banci, refuzind, insa, sa nominalizeze vreunul dintre ofertanti.
''Programul este in derulare. Speram ca pina la data de 1 noiembrie sa punem in functiune totul'', a spus Stanciu Imprumutul, aprobat de actionarii societatii la sfirsitul lunii iulie, a fost contractat pe termen de un an.La inceputul lunii august, Guvernul a decis sa acorde garantii de stat pentru un credit de 70 miliarde de lei destinat Leoser.
Fondurile au ca destinatie achizitionarea de materiale si plata manoperei pentru punerea in functiune a suprafetei de 90 de hectare de sere.  Serele Leoser de la Popesti Leordeni au fost serios afectate de caderile de grindina de la sfirsitul lunii iulie, fiind distruse in totalitate 62 hectare de sera.
De asemenea, au fost inregisrate pagube in proportie de 30-60% pe alte 28 de hectare. Culturile de tomate au fost distruse complet, iar cele de castraveti, ardei gras si vinete au fost in parte compromise. Valoarea totala a pagubelor, incluzind investitiile in culturile de legume, s-a ridicat la aproximativ 186 miliarde de lei.
Societatea din Popesti Leordeni detine 90 hectare de sere si este unul din principalii furnizori de legume ai Capitalei. Firma a fost privatizata in urma cu doi ani, pachetul de actiuni fiind detinut in totalitate de asociatia salariatilor (PAS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO