Eveniment

Boc: Scrisoarea FMI prevede majorări salariale doar în 2012, condiţionat de noi reduceri de personal

Boc: Scrisoarea FMI prevede majorări salariale doar în 2012, condiţionat de noi reduceri de personal

Autor: Mediafax

01.08.2011, 22:37 212

Proiectul scrisorii de intenţie convenită cu FMI în urmaactualei misiuni de evaluare, desfăşurată în iulie-august, prevedemajorări salariale doar pentru anul viitor, dar condiţionat deprogrese înregistrate în reducerea numărului de angajaţi, prinplecări voluntare, a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

El a arătat, la postul public de televiziune, că o altă condiţiestabilită în scrisoarea FMI pentru recuperarea tăierilor salarialedin sectorul bugetar este ca ponderea în PIB a cheltuielilor cusalariile să nu depăşească 7,2%.

Şeful Guvernului a precizat astfel că politica reduceriinumărului de salariaţi în sectorul bugetar, prin angajarea uneisingure persoane la şapte posturi vacantate, va continua, numărulactual de bugetari fiind cifrat la 1,233 milioane persoane.

"Noi lucrăm pe foarte multe scenarii de lucru, printre careinclusiv o componentă prevăzută pentru luna octombrie, dar cufoarte multe variabile. Măsurăm de mai multe ori şi decidem osingură dată. Vom putea decide când avem toate datele pe masă.Varianta de bază prevede majorări salariale începând cu 1 ianuarie2012", a spus Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO