Eveniment

Capitala sta “binisor” la puterea de cumparare

21.08.2003, 00:00 20



Bucurestiul ocupa locul 46 in lume dupa puterea de cumparare si locul 66 in functie de nivelul preturilor, potrivit studiului "Preturi si salarii" elaborat de banca elvetiana UBS, in care se compara puterile de cumparare, preturile si salariile din 70 de mari orase ale planetei.



Capitala Romaniei se situeaza printre ultimele zece din clasamentul alcatuit dupa criteriul salariilor, respectiv pe locul 61, in urma calculelor realizate de UBS pe baza datelor privind salariile si durata de lucru in cazul a 13 profesii. La Zurich se platesc cele mai ridicate salarii, dar nivelul acestora este semnificativ si la Copenhaga, Basel, Oslo.



Studiul plaseaza Oslo in fruntea ierarhiei celor mai scumpe orase de pe glob, capitala norvegiana detronand Tokyo, care ocupa primul loc in editia precedenta a studiului, realizata in 2000.



Analizele specialistilor elvetieni au mai aratat ca, dintre cele 70 de orase analizate, in capitala franceza se munceste cel mai putin, si inca la o distanta apreciabila: 1.561 de ore pe an. Copenhaga si Berlinul sunt urmatoarele in ierarhie, cu 1.658 si 1.666 de ore. In schimb, locuitorii din Hong Kong sunt cei mai harnici, cu 2.398 de ore lucrate pe an. Cu 1.843 de ore, new-yorkezii lucreaza mult mai putin decat locuitorii din Los Angeles (2.022 de ore). Din ultimele douazeci de orase ale acestui clasament, 18 se afla in Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO