Eveniment

Care sunt cele mai sigure oraşe şi cartiere din România

Care sunt cele mai sigure oraşe şi cartiere din România

Autor: Alex Ciutacu

28.02.2018, 14:35 3391

Braşov, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu şi Sfântu Gheorghe sunt considerate de români ca fiind cele mai sigure oraşe din ţară, potrivit unui studiu realizat de Storia în colaborare cu D&D Research pe un eşantion de aproape 250.000 de respondenţi din toate oraşele şi cartierele ţării în cadrul căruia au fost luate în calcul zece criterii de analiză.

La polul opus, românii consideră că Alexandria, Satu Mare, Bacău, Suceava şi Focşani sunt cele mai puţin sigure oraşe din ţară.

„Gradul de infracţionalitate în Alexandria s-a dublat în ultimii cinci ani, lucru care este printre motivele principale pentru care locuitorii de acolo nu au o percepţie foarte bună despre siguranţa în oraşul lor”, crede Puică.

La nivel de cartiere, cele mai sigure sunt considerate a fi Sub Arini din Sibiu, Grigorescu şi Gruia din Cluj-Napoca, Trei Stejari din Sibiu şi Răcădău din Braşov, iar cele mai nesigure cartiere din România, în percepţia locuitorilor, sunt Centura din Târgovişte, Micro 14 din Satu Mare, Aurel Vlaicu din Constanţa, Cişmeaua Moldovencei din Vaslui şi Centura din Târgu Jiu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO