Eveniment

Ce economii din Europa au crescut cel mai mult în 2010

Ce economii din Europa au crescut cel mai mult în 2010

Autor: Catalina Apostoiu

09.12.2010, 23:56 15

Cu un avans economic în 2010 estimat de către FMI la 7,8%,Turcia este ţara cu cel mai rapid ritm de creştere din Europa,fiind urmată de Suedia. Şi Polonia, singura ţară membră a UniuniiEu­ro­pene care nu a intrat în re­cesiune anul trecut, va avea ocreştere de in­vidiat, de 3,4%.

Ministrul turc al eco­nomiei Ali Babacan spune că ultimele dateeco­nomice indică faptul că economia turcă va ob­ţine rezultatepeste aş­tep­tări în tri­mestrul al pa­trulea şi că ţara saur­mea­ză să înre­gistreze cel mai rapid ritm de creştereeco­nomică din Europa în 2010, po­trivit The Wall Street Journal.Economia turcă a avansat cu 11% în primele şase luni aleanului.

"Uniunea Europeană, Fondul Mo­netar Internaţional şi OCDE auplasat aşteptările de creştere pentru Turcia la 7,5, 7,8 şirespectiv 8,2%. Acest lucru indică faptul că Turcia va înregistracel mai rapid ritm de creş­tere din Europa, atât în acest an, câtşi anul viitor", a declarat ministrul turc.

Economia poloneză, care în tri­mestrul trecut a înre­gistrat ocreştere de 4,2%, va avea trei mo­toare im­portante de creş­tere:ma­jorarea cheltuie­lilor popu­laţiei, investi­ţiile din fon­durilestructu­rale ale Uniunii Euro­pene şi proiectele dein­fra­struc­tură pentru Cam­pionatul European de fot­bal din 2012,cât şi îm­bu­nă­tăţirea situaţiei econo­mice a Ger­maniei, ce vaduce la o creştere a exporturilor poloneze.

România nu va reuşi să iasă din re­cesiune anul acesta, cu oscădere de 1,9% făcând parte din grupul ţărilor codaşe aleEuropei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO