Eveniment

Ce spune unul dintre cele mai importante institute din Germania: Companiile se aşteaptă ca deficitul de materiale să dureze până în 2023

Ce spune unul dintre cele mai importante institute din...

Autor: Dorin Oancea

29.06.2022, 09:25 37

În acelaşi timp, 74,1 la sută dintre companii s-au plâns în luna iunie de blocaje şi de probleme în aprovizionarea cu produse intermediare şi materii prime, faţă de 77,2 la sută în luna mai.

"Uşurarea sperată în lanţurile de aprovizionare este în mod constant amânată", spune Klaus Wohlrabe, şeful sondajelor de la ifo. "Blocajele în aprovizionare fac acum, din păcate, parte din viaţa de zi cu zi pentru multe companii."

În sectoarele cheie ale industriei producătoare germane, proporţia companiilor cu probleme de aprovizionare rămâne foarte mare. În industria electrică şi electronică, în rândul producătorilor de maşini şi echipamente, precum şi în industria auto, aproximativ 90 la sută dintre companiile din fiecare domeniu raportează că nu primesc toate materialele şi produsele intermediare de care au nevoie.

Niciun sector nu se aşteaptă ca problemele de aprovizionare să fie rezolvate în acest an. Cea mai scurtă durată preconizată a problemelor de aprovizionare este de 7,2 luni în industria de producţie şi prelucrare a metalelor, în timp ce cea mai lungă este de 13,1 luni în industria băuturilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO