Eveniment

Cea mai mare scoala olandeza de business intra pe piata locala

01.07.2008, 19:41 33

Business School Netherlands (BSN), cea mai mare scoala de business din Olanda, va intra pe piata locala in toamna acestui an, lansand un program de Executive MBA (EMBA) in mai multe orase din tara.
"Piata romaneasca ofera in acest moment doar programe traditionale de MBA. Business School Netherlands foloseste o metodologie numita 'action learning', care analizeaza problemele si provocarile reale ale companiilor de pe piata locala, aplicand teorii si modele consacrate. Prin urmare, nu intram in competitie directa cu celelalte programe", a declarat pentru ZF dr. Derk-Jan Gerdzen, presedintele BSN.
Intrarea pe piata romaneasca este prima "iesire" a BSN intr-o tara din sud-estul Europei. Programul mai este oferit in Cehia, fiind urmat de circa 100 de studenti, iar oficialii BSN spun ca intentioneaza sa se mai extinda in tari ca Ungaria, Bulgaria si Polonia.
Reprezentantii scolii olandeze estimeaza ca vor avea 50 de studenti romani in primul an, mai exact 8 grupe de cate 6 studenti in Bucuresti si marile orase. Cursurile vor incepe pe 15 septembrie si se vor desfasura de doua ori pe luna, iar studentii romani vor participa la o conferinta bianuala care va avea loc in Olanda si la care vor participa si alti studenti internationali ai scolii.
"Locatiile in care vom tine cursuri depind de numarul de studenti care se vor inscrie. Pentru inceput, ne concentram atentia pe Bucuresti, Brasov, Sibiu, Timisoara si Cluj-Napoca pentru a sustine cursuri", explica presedintele BSN.
Pe langa cursuri, care vor fi facilitate de un tutore local numit de BSN, programul va avea si o componenta online.
Programul de EMBA al olandezilor dureaza 16 luni si costa circa 25.600 de euro, insa scoala ofera 25 de burse managerilor romani, fiecare in valoare de aproximativ 10.250 de euro, care reprezinta 40% din taxa totala al programului.
Programul se desfasoara in engleza si acopera sase discipline de baza: managementul resurselor umane, marketing, operatiuni, financiar, managementul informatiei si management strategic. BSN ofera programul de Action Learning MBA de mai bine de 20 de ani in Olanda si are aproape 1.000 de absolventi. Programul de EMBA oferit de BSN este cel de-al 14-lea program de master de business oferit direct in Romania.
Piata locala a programelor de MBA si EMBA este estimata la aproximativ 5 milioane de euro, iar numarul managerilor care au absolvit astfel de programe este de 2.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO