Eveniment

CEC da afara 1.500 de angajati

23.06.2005, 20:20 14

Un numar de 1.500 de angajati ai Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) urmeaza sa fie disponibilizati pana la sfarsitul acestui an, a declarat presedintele bancii, Eugen Radulescu.

La finele anului trecut, banca avea circa 1.400 de unitati teritoriale si peste 9.100 de angajati.

Totodata, Radulescu a anuntat ca reprezentantii conducerii au semnat contractul colectiv de munca cu sindicatul salariatilor. Potrivit acordului, salariile angajatilor vor fi majorate cu 10% la 1 iulie.

Intelegerea cu salariatii prevede o noua majorare a veniturilor acestora, de la 1 ianuarie 2006, de aproximativ 10%, conditionata insa de performantele obtinute de institutie in acest an. CEC, a patra mare banca din Romania in functie de marimea activelor, se afla in procedura de privatizare.

Forma finala a strategiei se afla in definitivare la consultantul statului roman in acest proces, banca americana JP Morgan.

Surse din comisia de privatizare au declarat ca, in cazul aprobarii strategiei de catre Guvern inainte de sfarsitul lunii iunie, anuntul de privatizare va fi lansat inainte de 15 iulie. In aceste conditii, potentialii ofertanti pot depune scrisorile de interes pana la 15 august. Dupa aceste doua etape, comisia de privatizare si Ministerul Finantelor vor intocmi lista ofertantilor acceptati si vor distribui caietele de sarcini.

Inchiderea perioadei de depunere a ofertelor va expira cel mai probabil inainte de luna decembrie, iar procesul se va incheia in primul trimestru al anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO