Eveniment

18 victime spitalizate, după ciocnirea a două tramvaie în Bucureşti. VIDEO

Cel puţin 11 victime după ciocnirea a două tramvaie în Bucureşti

Autor: Roxana Alexe, Livia Ispas

18.07.2012, 13:32 4506

Cele 18 persoane rănite în urma accidentul din Rahova au policontuzii şi traumatisme, fiind transportate la spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar, Elias, Universitar şi Grigore Alexandrescu, după investigaţii urmând să se stabilească dacă vor fi internate, a declarat medicul Bogdan Opriţa.


Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a precizat că din cele 18 victime, şapte au fost duse la Spitalul Floreasca, şase la Spitalul Universitar de Urgenţă, trei la Spitalul Bagdasar-Arseni, unul la Spitalul Elias şi un copil a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu".


Opriţa a mai spus că cinci dintre victime au leziuni mai grave, în sensul că este posibil să aibă fracturi, nefiind vorba de afectarea funcţiilor vitale.
Medicul Bogdan Opriţa a precizat că la Spitalul "Grigore Alexandrescu" a fost dus un copil care era conştient şi care, după primele investigaţii, avea o contuzie la coloana vertebrală în zona cervicală. El a adăugat că în urma radiografiei se va stabili dacă este vorba de o simplă contuzie sau de o afecţiune mai gravă.


Opriţa a mai spus că este important ca cei care au suferit leziuni în urma accidentului să se prezinte pentru un control la serviciile de urgenţă, "chiar dacă aceste leziuni par a fi minore". El a explicat că după producerea accidentului şi după depăşirea momentelor de panică, fireşti în astfel de cazuri, conform procedurilor de intervenţie, echipajele întreabă la faţa locului dacă mai sunt şi alte victime.


Coordonatorul SMURD Bucureşti a precizat că este posibil ca în cursul zilei să vină la unităţile sanitare şi alte persoane implicate în accident, aşa cum s-a întâmplat şi după accidentul din Pasajul Lujerului.


Medicul Constantin Olteanu, de la SMURD Bucureşti, a declarat că persoanele cel mai grav rănite în urma accidentului au traumatisme la umăr şi cranio-cerebrale. El a precizat că printre victime sunt şi doi gemeni de 11 ani.


Optsprezece persoane au fost rănite în urma ciocnirii celor două tramvaie, în zona intersecţiei Calea Rahova cu Strada Sebastian, iar alte persoane au suferit atacuri de panică, însă nu a fost necesară transportarea acestora la spital, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.
Un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria a intrat în coliziune, miercuri, în jurul orei 12.27, cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piaţa Unirii, cauza urmând a fi stabilită, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu.


"Accidentul a avut loc în jurul orei 12.27, la intersecţia Calea Rahovei cu strada Sebastian, un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria intrând în coliziune cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piaţa Unirii", a spus Brânduşa Raeceanu.


Ea a mai spus că deocamdată nu poate preciza din ce cauză s-a produs accidentul, aceasta urmând să fie stabilită după ce vor fi încheiate cercetările.
Brânduşa Raeceanu a adăugat că tramvaiele nu mai circulă în zona producerii accidentului, iar pentru preluarea călătorilor a fost înfiinţată o linie navetă, care va circula în momentul în care traficul rutier va fi deschis în zonă.


Traficul în zona intersecţiei Calea Rahova cu strada Sebastian este închis din toate cele patru sensuri, şoferii fiind direcţionaţi spre Calea 13 Septembrie şi Şoseaua Sălaj, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.


Unul dintre vatmani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate, în dimineaţa zilei de 10 mai, într-un accident, în Pasajul Lujerului din Capitală, pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Potrivit RATB, unul dintre tramvaie a rămas defect pe linie, al doilea a oprit la timp în spatele primului, însă cel de-al treilea nu a reuşit să frâneze şi le-a lovit pe celelalte două.
În urma accidentului au fost înregistrate aproape o sută de victime, unele dintre acestea fiind transportate cu ambulanţele la patru spitale din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO