Eveniment

CEN Craiova si-a facut buget pe plus

07.01.2010, 23:14 39

Complexul Energetic (CEN) Craiova, una dintre cele mai mariunitati de productie de energie la nivel local, spune ca pentruanul acesta bugetul de venituri si cheltuieli este deja aprobat siprevede cresterea veniturilor companiei proportional cu majorarealivrarilor de energie catre clienti.

"Ne-am facut deja bugetul si nu ni l-am intocmit pe estimari, cipe solicitarile clare din partea clientilor nostri pentru anulacesta. Astfel, vanzarile de energie vor fi mai mari in comparatiecu anul trecut. Cresterile nu vor fi semnificative, ci undeva la2-3 procente, numai pe baza solicitarilor de acum. In realitate,cred insa ca aceasta crestere va fi mai mare dintr-un motiv simplu:daca anul trecut nu ne-am implinit bugetul pentru ca previziunilede consum din partea clientilor nostri au fost prea optimiste, anulacesta cred ca ne vom depasi cresterile bugetate, pentru ca acumconsumatorii sunt mult mai rezervati", spune Constantin Balasoiu,directorul general al CEN Craiova.

CEN Craiova estima pentru anul trecut o cifra de afaceri de 1,14mld. lei (271 mil. euro), in crestere cu 7% comparativ cu 2008, siun profit de 1 mil. lei, mai mic cu 80%. Cel mai important factorcare a dus la scaderea profitului a fost cresterea costurilorprivind achizitia de drepturi de emisie de CO2.

In legatura cu unitatea de productie a energiei electrice de 500MW pe care CEN Craiova intentioneaza sa o realizeze in parteneriatpublic-privat, Balasoiu spune ca pana la sfarsitul lunii mai va ficreat un joint-venture pentru acest proiect. Valoarea investitieise ridica la 650 mil. euro. "Deja suntem in faza finala alicitatiei unde stabilim investitorul cu care vom merge mai departein acest proiect. La sfarsitul lunii mai vom anunta structurajoint-venture-ului", a mai spus Balasoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO