Eveniment

CEO la stat începe cu un eşec: Uite directorul, nu e directorul la Tarom

CEO la stat începe cu un eşec: Uite directorul, nu e directorul la Tarom

Autor: Mirabela Tiron

29.10.2012, 00:07 1452

Programul CEO la stat, prin care la conducerea marilor companii publice ar trebui desemnat management privat, tinde să devină un eşec, după ce austriacul Heinrich Vystoupil, cel care ar fi trebuit să preia conducerea operatorului aerian Tarom, a refuzat, cel mai probabil, să semneze contractul.

Consorţiul de firme care a recrutat manageri pentru conducerea Tarom - consultanţii de la PricewaterhouseCoopers, avocaţii de la D&B David şi Baias şi head-hunterul George Butunoiu - nu a precizat în ce stadiu se află procesul de numire a lui Vystoupil la conducerea Tarom, după ce în piaţa de profil a apărut informaţia că austriacul nu va mai semna contractul de numire în funcţie.

Valentin Preda, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, declara vineri că nu a fost semnat contractul cu Vystoupil şi că în orice negociere "mai transpiră anumite condiţii care pot fi acceptate sau nu".

Reprezentantul de la Transporturi afirma că la conducerea Tarom ar putea fi numit un alt manager aflat pe lista scurtă sau chiar unul dintre membrii consiliului de administraţie, format în prezent din Dan Pascariu, Valentin Macec, Dumitru Prunariu, Lucian Isar, Ciprian Ladunca şi Marius Ghenea.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO