Eveniment

Cererile de insolventa au sarit cu 100% la Tribunal. Cum comentati?

16.07.2009, 00:00 34

Numarul cererilor de declansare a procedurii de insolventa inregistrate pe rolul Tribunalului Municipiului Bucuresti s-a dublat in ultimul an, ajungand la 747 de cazuri la sfarsitul lunii iunie fata de 396 de cazuri in perioada similara a anului trecut.
Avocatii spun insa ca aceste cereri nu reflecta situatia reala din economie. Lipsa de lichiditati cu care se confrunta mediul de afaceri a generat un val semnificativ de cereri de intrare in insolventa in conditiile in care companiile dornice sa-si recupereze creantele apeleaza la aceasta procedura chiar si pentru datorii foarte mici.
"Asistam la o crestere masiva a numarului cererilor de insolventa. Unele sunt justificate, dar cele mai multe au aparut pe fondul unei hotararii a companiilor de a-si recupera orice creanta, spune Francisc Peli, partener al casei de avocatura PeliFilip. "Declansarea procedurii de insolventa este mult mai facila si implica mai putine costuri decat o simpla cerere de chemare in judecata", explica el cresterea numarului cererilor de insolventa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO