Eveniment

Cine mai are bani de vacanta in strainatate: pensionarii cu „economii” cauta vacante in Serbia sau New York

Cine mai are bani de vacanta in strainatate: pensionarii cu „economii” cauta vacante in Serbia sau New York
18.03.2010, 23:05 80

Pensionarii cu bani din Capitala au alocat pentru anul acestaintre 500 si 5.000 de euro pentru vacante in diferite destinatiieuropene sau chiar din SUA, criza financiara fiind o "oportunitatede-a calatori mai ieftin", spun participantii la un targ de turismdin Capitala.

"Voi merge cu sotia mea intr-un circuit de 7 sau 11 zile in NewYork anul acesta. Bugetul total pe care l-am alocat este de 5.000de euro", a declarat Liviu Cirica, in varsta de 71 de ani, prezentla targul de turism Holiday Market, organizat de AsociatiaNationala a Agentiilor (ANAT) de turism si care se desfasoara laPalatul Parlamentului in perioada 18 - 21 martie.

Liviu Cirica a precizat ca banii vor proveni din economiilepersonale, economiile din pensie ale sotiei, dar si din salariul pecare il castiga in calitate de director la o companie deconstructii din Romania. El nu a dorit sa precizeze numelefirmei.

Sotia lui Cirica a mentionat ca in fiecare an merg in vacanta indestinatii din SUA, vizitand pana acum San Francisco, Los Angelessi alte orase de pe coasta de vest a Statelor Unite. Un circuit de11 zile in mai multe orase din SUA incepe de la aproape 2.000 deeuro, potrivit agentiilor de turism.

Un alt vizitator prezent la targ, Olivia Ionescu, in varsta de59 de ani, pensionara, spune ca isi cauta o vacanta de tip circuitcare sa acopere destinatii din Serbia, Muntenegru si Bulgaria. "Amgasit un pachet cu circuit in Serbia, Albania si Macedonia insa osa mai caut si alte oferte. Nu am foarte multi bani pentru vacanta,insa imi permit sa merg in tari europene, spre deosebire de oprietena de-a mea care a vizitat si tari de pe alte continente", adeclarat Ionescu. Din punctul ei de vedere, vacantele nu s-auieftinit fata de anul trecut.

"Avem reduceri de pana la 10% la sejururile rezervate pana pe 30aprilie anul acesta. Spre exemplu, la hotelul de patru steleIberostar de pe plaja Becici-Budva din Muntenegru tariful pe noapteincepe de la 48 de euro cu all-inclusive in mai si ajunge la 84 deeuro pe noapte in iulie", au spus reprezentantii agentiei de turismKarpaten Turism, care vand vacante in Muntenegru, Turcia, Bulgariasi alte tari.

Pe toata durata targului de turism, vizitatorii pot beneficia dereduceri de pana la 30% la vacante prin programul "InscrierilorTimpurii", potrivit ANAT. In cadrul targului sunt 110 expozantiagentii de turism, hotelieri, companii aeriene, asociatii regionalede promovare a turismului si birouri de turism pe o suprafatatotala de 3.000 mp.

O alta vizitatoare la targ, Maria N., 61 de ani, a spus ca varaacesta va merge in vacanta la bulgari sau la greci, bugetul totalfiind de 500 de euro. Ea spune ca isi va rezerva o vacanta dintimp, pentru a gasi un pachet la reducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO