Eveniment

Cine va conduce Tarom: doar 2 dintre cei 7 membri ai consiliului de administraţie au experienţă în aviaţie

 Cine va conduce Tarom: doar 2 dintre cei 7 membri ai consiliului de administraţie au experienţă în aviaţie

Autor: Andreea Neferu

12.10.2012, 15:34 1951

Doar doi dintre cei şapte membri aleşi prin procedura de managerment privat în consiliul de administraţie al Tarom au experienţă în industria aviaţiei.

Este vorba de austriacul Heinrich Vystupil, care a condus reprezentanţa în România şI Moldova a operatorului aerian Austrian Airlines, şi Valentin Macec, fost preşedinte al consiliului de administraţie Tarom şi care acum ocupă funcţia de consilier personal al ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Pe de altă parte, ceilalţi cinci membri ai consiliului de administraţie vin cu experienţă profesională în alte domenii.

Dumitru Prunariu, primul astronaut român, a fost ofiţer al Armatei României în perioada 1978-2007, potrivit Mediafax. El a condus Agenţia Spaţială Română între anii 1998-2004, iar în decembrie 2011 a devenit membru de onoare al Academiei Române.

Dan Pascariu este preşedintele Consiliului de Administraţie al Unicredit Ţiriac Bank din iunie 2007, în urma fuziunii dintre băncile UniCredit şi HVB Ţiriac. De asemenea, este membru ne-executiv în Consiliile de Administraţie ale subsidiarelor de leasing şi investment banking ale grupului UniCredit în România.

Lucian Isar a ocupat funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în guvernul Ponta, demisionând la începutul lunii august, în urma remanierii guvernamentale, iar portofoiul său a fost preluat de Mihai Voicu, vicepreşedinte al PNL.

Antreprenorul Marius Ghenea, fost director general al Flanco în urmă cu mai mulţi ani, controlează mai multe magazine locale online, dintre care cele mai cunoscute sunt pcfun.ro şi pcgarage.ro.

Ciprian Ladunca se află la conducerea companiei de asigurări, Metlife Alico România (fosta AIG Life), în poziţia de director financiar şi vicepreşedinte.

Săptămâna viitoare ar urma să fie ales, în cadrul primei şedinţe a consiliului de administraţie, şi noul director general al Tarom. Noul CEO va fi unul dintre cei 7 membri ai consiliul de administraţie, iar potrivit lui Dan Pascariu, acesta va trebui sa aibă experienţă în domeniul aviaţiei. În acest context, doar două nume ar rămâne în cursă pentru conducerea executivă a companiei aeriene de stat: Heinrich Vystupil şi Valentin Macec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO