Eveniment

În ciuda inflaţiei, cererea creşte, oferta creşte, aşa că economia creşte. Datele statistice arată că situaţia economică nu este chiar atât de rea şi nici viitorul atât de sumbru pe cât se pare, dacă priveşti preţurile la raft, în magazinul de la colţul străzii

În ciuda inflaţiei, cererea creşte, oferta creşte,...

Autor: Iulian Anghel

21.11.2022, 00:07 1855

Inflaţia este sus, dar vânzările cresc şi consumul creşte, în ciuda inflaţiei.

În urmă cu un an, costul unui curs la şcoala de soferi era, într-o mică şcoală din cartierul Obor, de 1.600 de lei. Acum a ajuns la 2.000 de lei. În plus, dacă te-ai programat în octombrie, nu găseşti instructor decât în decembrie. Pentru că un instructor s-a mutat la altă şcoală unde cursul este de 5.000 de lei, aşa că el câştigă mai mult, altul a plecat şi s-a angajat STB (Regia de Transport Bucureşti) unde are un salariu în mână de 5.000 de lei şi nu mai are nici grija zilei de mâine pentru că nimeni nu-l dă afară de acolo.

Şi, totuşi, afacerile în industria auto cresc. INS consemnează un plus de 4,6% comerţul cu ridicata şi cu amă­nuntul, în industria auto, în ciuda creş­terii puternice a preţului car­buranţilor. PIB-ul României va creşte cu 4-5% în acest an, spun majoritatea previziunilor statistice.

Economiştii consultaţi de ZF au spus că, da, creşterea vine din consum (pe partea de utilizare a PIB). Ceea ce stimulează PIB-ul pe partea lui de formare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO