Eveniment

Clubul Francez, la protocolul de stat

03.12.2004, 00:00 71



Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a transferat catre Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), clubul de agrement situat in Satul Francez din Bucuresti, potrivit unei hotarari de guvern.



Actul normativ stabileste ca transferul dreptului de proprietate asupra Clublui Francez, cu o suprafata construita de 1.504,9 metri patrati, se face in mod gratuit, prin diminuarea patrimoniului AVAS.



Valoarea totala a imobilului este inregistrata in contabilitatea AVAS la 2,3 milioane euro.



Clubul Francez se gaseste pe soseaua Nordului, fiind amplasat in centrul Satului Francez, ansamblu rezidential care cuprinde 69 de unitati locative.



Zona concentreaza mai multe baze de agrement, situate pe marginea lacului Herastrau.



Imobilul a intrat in patrimoniul AVAS la mijlocul acestui an, in urma unei decizii a actionarilor World Trade Center (WTC).



Actionarii au mai decis ca ansamblul rezidential "Satul francez"sa fie dat in plata Primariei Municipiului Bucuresti, cu scopul reducerii creantei pe care AVAS o are fata de WTC. Darea in plata inseamna transferul unui bun pentru stingerea unei creante.



Creanta se ridica la circa 90 de milioane de euro si este rezultatul incapacitatii WTC de a-si plati creditele bancare contractate, ceea ce dus, in martie 2002, la trecerea societatii sub administrarea AVAS.



Valoarea tranzactiei nu a fost stabilita, ca urmare a faptului ca exista doua evaluari diferite ale activului. Potrivit unor declaratii anterioare ale presedintelui AVAS Mircea Ursache, "Satul francez" si "Clubul Francez" au fost evaluate la circa 15 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO