Eveniment

Coduri galbene şi portocalii de caniculă pentru toată ţara. Temperaturile ajung la 39 de grade

Coduri galbene şi portocalii de caniculă pentru toată...

Autor: Departamentul Social

31.07.2017, 12:44 501

Prima avertizare cod galben este valabilă pentru ziua de marţi, atunci când valul de căldură cuprinde Banatul, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sud-vestul Olteniei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local îl va depăşi uşor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade.

În intervalul 2-3 august, căldura cuprinde întreaga ţară. Vor fi avertizări cod galben în vest, în timp ce jumătate de ţară va fi sub cod portocaliu.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 şi 39 de grade.

În marile oraşe temperatutile cresc însă şi cu 10-15 grade la nivelul solului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO