Eveniment

Comisarul german Günther Oettinger: România, Bulgaria şi Italia sunt ţări aproape neguvernabile. Comisia Europeană: a vorbit în calitate de politician

Comisarul german Günther Oettinger: România, Bulgaria...

Autor: Iulian Anghel

29.05.2013, 14:21 2268

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Pia Ahrenkilde Hansen susţine că Günther Oettinger, comisarul european pentru energie, a vorbit în calitate de politician atunci când a susţinut că România, Bulgaria şi Italia sunt ţări aproape neguvernabile.

Întrebată în briefingul de presă de dinaintea prezentării de către Comisia Europeană a recomandărilor sale pentru ţările membre ale UE, dacă Ottinger a vorbit în nume propriu sau în numele Comisiei Europene când a susţinut cele de mai sus, Pia Ahrenkilde Hansen a spus: “Nu am discutat dacă a spus cuvânt cu cuvânt ce a spus, dar domnia sa vorbeşte în calitate de politician, ca orice politician. (…) A vorbit în calitate de politician care are dreptul să aibă opinii personale”.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să spună dacă Comisia împărtăşeşte astfel de opinii, adăugând că Ottinger va avea personal posibilitatea să-şi precizeze astăzi punctul de vedere.

Publicaţia germană Bild, preluată de Deutsche Welle, relatează că Günther Oettinger, comisarul german pentru energie, a susţinut că este îngrijorat de faptul că ţări precum Bulgaria, România sau Italia sunt aproape neguvernabile: "Mă îngrijorează ţări care, fundamental privind, sunt pur şi simplu aproape neguvernabile: Bulgaria, România, Italia".

Aceste declaraţii au fost făcute, potrivit Bild, într-un discurs susţinut cu ocazia unei întâlniri a Camerei de Comerţ şi Industrie Germania-Belgia-Luxemburg.

Potrivit sursei citate comisarul a mai spus că mai este îngrijorat de situaţia economică a Franţei şi de creşterea euroscepticismului în Marea Britanie.

Günther Oettinger este un politician care provine din rândul creştin-democraţilor, la putere în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO