Eveniment

Companiile din vestul ţării vor putea aplica pentru fonduri europene în valoare de 278 mil. euro pentru proiecte de digitalizare, cercetare-inovare, competitivitate şi competenţe

Companiile din vestul ţării vor putea aplica pentru...

Autor: Ramona Cornea

29.09.2022, 08:30 394

♦ În total, regiunea de vest a ţării are la dispoziţie finanţare în valoare de 1,1 mld. euro ♦ Pentru prima dată, regiunile vor accesa direct fondurile europene ♦ Judeţe precum Hunedoara şi Caraş-Severin au un punctaj mai mare în obţinerea de fonduri europene ♦ Sorin Maxim, ADR Vest: „Este o nevoie enormă de a aplica măsurile mai jos, la nivel regional şi de a înţelege mai bine ce se întâmplă acolo, care sunt problemele.”

Regiunea de vest a ţării pri­meş­te fonduri europene de 1,1 mld. euro în exerciţiul finan­ciar următor, respectiv cel din perioada 2021 – 2027, dintre care 278 mil. euro vor merge către mediul privat.

Finanţarea pentru mediul privat din această regiune se va împărţi în patru categorii: cercetare – dezvoltare – inovare, cu o alocare de 52 mil. euro, digitalizare, cu 15 mil. euro, competitivitate, cu o alocare de 150 mil. euro şi competenţe, cu 8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO