Eveniment

Companiile mai cauta spatii de depozitare: 3.000 mp in doua tranzactii

15.03.2010, 23:03 50

Firmele Pet Centar, specializata in comercializarea produselorpentru animale, si Schachermayer, un distribuitor de produse pentruamenajari interioare, au semnat recent contracte pentru inchiriereaunor spatii de depozitare in apropierea Bucurestiului cu osuprafata cumulata de aproape 3.000 de metri patrati, au anuntatintermediarii celor doua tranzactii, firmele King Sturge si Cushman& Wakefield. Austriecii de la Schachermayer au inchiriat 1.700de metri patrati in proiectul Monsena, situat la kilometrul 23 alautostrazii Bucuresti-Pitesti, in urma unor negocieri care au duratdoar o luna, potrivit reprezentantilor Cushman & Wakefield.

In acelasi timp, croatii de la Pet Centar au ales un spatiu de1.065 de metri patrati situat tot in apropierea autostraziiBucuresti-Pitesti, dar mai aproape de soseaua de centura aCapitalei, in proiectul Mega Center care mai are chiriasi precumDr. Oetker sau DB Schenker.

Cele doua contracte vin in contextul in care ultimele 12 luni audus la o scadere pronuntata si a segmentului logistic, fapt ce adus la cresterea gradului de neocupare a spatiilor, pe fondulrestrangerii activitatii unor companii.

Potrivit datelor King Sturge, circa 12% din spatiile dedepozitare din jurul Capitalei sunt in prezent goale, iar procentular putea creste desi dezvoltatorii au stopat constructia unor noispatii. Explicatia vine din faptul ca firmele au tendinta de a sereloca in spatii mai mici.

La un pret mediu lunar de 4 euro pe metru patrat, valoarea celordoua contracte de inchiriere poate ajunge la 150.000 de euro pean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO