Eveniment

Companiile mici trebuie "sa unga" birocratia

14.07.2006, 20:17 16

Companiile mici se plang cel mai mult ca sunt nevoite sa ofere mita reprezentantilor autoritatilor locale, in timp ce multinationalele si firmele mari au acces mai usor la autoritati, a declarat Anca Harasim, directorul executiv al Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham).
"In general multinationalele nu se plang ca li s-a cerut mita sau se plang in mai mica masura. Avand o anvergura mai mare, acestea pot sa aiba acces mai usor la autoritati. Majoritatea plangerilor vin din partea companiilor mici, care trebuie sa unga birocratia pentru ca o hartie sa fie eliberata mai repede", a spus Harasim la lansarea Parteneriatului impotriva coruptiei, initiat de Forumul Economic Mondial, in colaborare cu AmCham.
Odata cu lansarea proiectului Principii de combatere a coruptiei (PACI) in Romania, 19 companii autohtone si multinationale au aderat la aceasta initiativa. Printre companiile care au aderat la PACI se numara Coca-Cola Romania, Hewlett-Packard Romania, Motorola Romania, NCH Advisors, Salans, Siveco Romania, BDR Associates.
"Cele 19 companii s-au obligat sa promoveze o politica de toleranta zero fata de mita", a adaugat Harasim.
Reteaua PACI reuneste peste 100 de companii din intreaga lume, cu un venit anual global de peste 500 mld. $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO