Eveniment

Creşterea salariului minim din 2017 ar putea atenua grava criză de personal

Creşterea salariului minim din 2017 ar putea atenua...

Autor: Adelina Mihai

30.11.2016, 00:07 426

Potenţiala creştere a salariului minim de anul viitor ar putea remedia măcar parţial problema deficitului de forţă de muncă şi ar putea readuce în ţară o parte din emigranţi, spun unii angajatori.

Pe de altă parte, majorarea salariilor ar putea schimba planurile unor investitori care se uită la România ca destinaţie de investiţii.

„Creşterea salariului minim de anul viitor va avea acelaşi impact ca şi creşterile din ultimii 2-3 ani: România nu mai este o destinaţie strategică pentru industriile care folosesc îndeobşte forţa de muncă în valoarea produsului finit“, a spus Paul Pătraşcu, HR Senior Manager Eastern Europe FAE, în cadrul producătorului japonez de componente auto Fujikura Automotive.

Guvernul a prezentat trei scenarii privind evoluţia salariului minim de anul viitor: îngheţarea la nivelul de 1.250 de lei brut pe lună, creşterea cu 10% sau creşterea cu 20% faţă de nivelul actual.

În prezent, peste 1,5 milioane de salariaţi din România, adică o treime din totalul angajaţilor din economie, au contracte de muncă încheiate la nivelul salariului minim de 1.250 de lei brut pe lună (925 de lei net).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO