Eveniment

Cum trebuie să vă pregătiţi pentru căldura sufocantă? Recomandările medicilor pentru codul roşu de caniculă

Cum trebuie să vă pregătiţi pentru căldura...

Autor: Departamentul Social

01.07.2017, 08:40 101

"Nu recomand ieşirea în aer liber decât dimineaţa foarte devreme şi seara, după ora 18.00. Este nevoie să ne hidratăm extrem de bine, hidratare înseamnă apă, sucuri lejer de fructe naturale, supe, ciorbe la temperatura camerei, ceaiuri. Mâncarea trebuie să fie uşoară, să împovărăm tubul digestiv cu mâncăruri grele. Frutele sunt recomandate din belşug, cu excepţia pacienţilor, care au contraindicaţii pentru excesul de fructe, cum ar fi diabeticii şi pentru pacienţii cronici, în afară de medicamentaţia obişnuită pe care trebuie să şi-o ia cu sfinţenie, şi să nu o întrerupă, să nu se expună, să se îmbrace extrem de lejer ca orice om pe o asemenea căldură şi să nu considere că este o prioritate să iasă afară pe căldură, este un pericol pentru toată lumea, mai ales pentru vârstinici, pacienţii cu boli cronice asociate şi pentru copii mici. Îmbrăcămintea trebuie să fie adecvată, capul trebuie să fie acoperit, dar rămâne recomandarea fermă, ca între orele 10.00 şi 18.00 să nu se iasă din casă", spune Rodica Tănăsescu, medic de familie.

Recomandările pentru cei care sunt la mare sunt folosirea cremei de protecţie şi expunerea la soare doar dimineaţa şi după ora 17.00.

"Din păcate, cancerele de piele sunt o realitate, dar şi insolaţiile sunt o realitate. Este recomandat să folosim factori de protecţie măcar de 30, dacă nu de 50, iar pentru copii trebuie un grad şi mai mare de protecţie. Această cremă de protecţie trebuie aplicată în mod repetat, după fiecare baie şi în general, o dată la 2-3 ore. Recomandăm umbrela şi expunerea între orele 07.00-11.00 şi după ora 17.00", spune medicul.

Capitala şi alte 19 judeţe sunt sub cod roşu sâmbătă, în sudul Olteniei şi al Munteniei temperaturile ajungând la 44 grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO