Eveniment

Daniel Dăianu, membru CA al BNR: România ar putea adera la zona euro în opt ani

Daniel Dăianu, membru CA al BNR: România ar putea adera...

Autor: Mihai Draghici

15.06.2017, 08:15 397

România ar putea fi în poziţia de a adera la zona euro în aproximativ opt ani, a afirmat miercuri, la Londra, Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale (BNR), pledând pentru îmbunătăţirea funcţionării sistemului financiar comunitar.

"Coroborat cu îmbunătăţirea funcţionării zonei euro, credem că am putea adera la euro în prima parte a următorului deceniu", a declarat Daniel Dăianu, potrivit agenţiei Reuters, la un eveniment organizat la Londra de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

"Vrem să aderăm, credem în proiectul european...", a adăugat Daniel Dăianu. El a precizat că, dacă România va avea în continuare un ritm de creştere economică de 3,0-3,5 %, ar putea atinge nivelul de 75% al mediei veniturilor pe cap de locuitor din zona euro.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a organizat miercuri, la Londra, alături de publicaţia online Emerging Europe şi de Camera de Comerţ România-Marea Britanie, un seminar cu tema "Perspective asupra investiţiilor în România".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO