Eveniment

Datoriile Ministerului şi ale Casei de Sănătate sunt de 500 mil. euro

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

16.03.2011, 23:47 44

Datoriile Ministerulului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale deAsigurări de Sănătate au ajuns la 1.923 mil. lei (circa 500 mil.euro), acestea vizând atât medica­mentele compensate, cât şi celegratuite, a anunţat ieri preşedintele Asociaţiei DistribuitorilorRomâni de Medica­mente, Viorel Vasile.

"Este vorba despre 935 de milioane lei pentru medicamentecompensate şi gratuite peste termenele de decontare la care seadaugă 438 milioane lei pentru cele din programele naţionalene­decontate şi alte 550 milioane lei pentru reţetele neacceptatepentru că nu aveau acoperire bugetară", a spus Viorel Vasile.

El a precizat că au fost făcute demersuri către autorităţi, darrăspunsul a fost că aceste sume nu vor putea fi decontate decât larectificarea din iulie.

"Aceste datorii explică şi lipsa unor medicamente de pe piaţăşi, totodată, creşterea exportului paralel", a susţinutpreşedintele ADRM.

Distribuitorii de medicamente au cerut autorităţilor să aplicenormativele europene în domeniu, care prevăd decontarea la 60 dezile.

"Sigur că aceasta nu se poate face dintr-o dată, ci treptat pânăîn 2013", a menţionat Viorel Vasile, prezent la conferinţa"Sănătatea românilor este în pericol şi reprezintă o urgenţămedicală", organizată de Alianţa pentru Sănătate din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO