Eveniment

Deutsche Bank aduce o divizie de servicii pentru companii

26.10.2009, 23:17 21

Deutsche Bank planuieste sa intre anul viitor pe piataromaneasca, dar nu prin achizitii, desi nu exclude cumpararea deactive care ar deveni disponibile la preturi convenabile, adeclarat Juergen Fitschen, CEO pe operatiunile din Germania simembru in board-ul executiv al grupului, citat de Bloomberg.

El a facut acest anunt in contextul unor comentarii privinddeschiderea grupului german fata de achizitii care sa ii intareascaafacerile pe zona corporate. Un plan de baza privind lansarea unorservicii locale pentru companiile din Romania exista de mai multiani, insa de aceasta data ar urma sa capete si o forma concreta,fiind asteptate demersuri in lunile urmatoare.

Un pas similar a fost facut anul acesta in Ucraina.

Deutsche Bank are de peste 10 ani un birou de reprezentare laBucuresti, prin care au fost intermediate servicii de investmentbanking derulate prin cartierul general de la Frankfurt.

De asemenea, grupul german a intermediat emisiuni de eurobonduriale statului roman, fiind selectat in septembrie anul acestaalaturi de HSBC si EFG Eurobank pentru a plasa titluri de pana la1,5 mld. euro, insa planul a fost suspendat din cauza crizeipolitice.

In ultimii ani, Deutsche a fost interesata de sectorul imobiliardin Romania, recent achizitionand o cladire de birouri printr-otranzactie estimata la peste 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO