Eveniment

Dexia mentine biroul local ca sa monitorizeze creditele

04.01.2010, 23:08 88

Dexia Kommunalkredit, divizia specializata in finantari pentrusectorul public a grupului belgiano-francez Dexia, nu va inchidebiroul din Romania pentru ca are de monitorizat finantari de circa860 mil. euro, afirma Roxana Lazar, directorul general alreprezentantei locale.

"Avem un portofoliu de credite in derulare de aproape 900 mil.euro care trebuie supravegheate in continuare, asa ca nu esteprevazuta inchiderea biroului. Intr-adevar, inca de anul trecut amrenuntat la oamenii de vanzari in conditiile in care nu am maigenerat business nou, echipa de 7 angajati injumatatindu-se, insanici vorba de inchidere", a declarat Lazar pentru ZF. Ea spune caactivitatea biroului local al Dexia s-a redus de anul trecut dincauza ca nu au mai fost plasamente noi, un factor negativ fiindscaderea ratingului de tara sub pragul de investment grade."Ratingul este un element foarte sensibil pentru finantareasectorului public."

Biroul a devenit operational in 2005 si a acordat finantari pedurate de pana la 20 de ani, multe in lei. Printre creditele mariacordate de Dexia se numara 100 mil. euro pentru modernizarea caiiferate Bucuresti - Constanta, 70 mil. euro pentru achizitia degarnituri Siemens pentru CFR Calatori, alte 80 mil. dolari fiindimprumutate statului pentru cumpararea de catre Tarom a avioanelorAirbus A-318.

Grupul Dexia a fost unul dintre cele mai lovite de crizafinanciara, dar a beneficiat de sprijinul statului belgian si alcelui francez pentru a ramane pe linia de plutire, iar in prezentcontinua un proces de restructurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO