Eveniment

Din iulie, formulare tipizate personalizate

14.01.2004, 00:00 18



Formularele tipizate cu regim special, comune pe economie (facturi, chitante, avize de insotire a marfii etc), vor fi imprimate incepand din luna iulie a acestui an cu toate datele de identificare ale utilizatorului, potrivit unui ordin al ministrului finantelor.



Imprimarea datelor - demunirea, numarul de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului, codul unic de inregistrare, atributul fiscal, sediul social, contul bancar si capitalul social - va fi realizata de catre Compania Nationala Imprimeria Nationala.



Pentru a obtine formularele tipizate personalitate, utilizatorii trebuie sa adreseze o comanda ferma unitatilor care functioneaza sub supravegherea Imprimeriei, urmand sa le primeasca in termen de 15 zile de la inregistrarea comenzii.



Ordinul, care a fost publicat in Monitorul Oficial, stabileste si tarifele maximale pe care Imprimeria le va percepe pentru formularele tipizate, acestea variind intre 0,05 euro (buletin de schimb valutar) si 5,5 euro (avize de insotire a marfii sau facturi fiscale A4). Daca un utilizator doreste sa imprime pe formulare sigla, emblema sau elemente grafice de identificare, in diferite culori, el trebuie sa suporte diferentele de pret.



Formularele tipizate cu regim special executate fara personalizarea datelor emitentului prin pretiparire, achizitionate pana la data de 1 iulie 2004 de utilizatorii finali, persoane fizice si juridice, raman valabile pana la 31 decembrie 2004, se mai arata in ordinul ministrului finantelor.



Tiparirea si distributia firmularelor personalizate se va realiza de catre unitatile care functioneaza sub supravegherea Imprimeriei nationale, excluzandu-se astfel orice veriga intermediara.
miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO