Eveniment

Doi ani de la inceputul caderii din imobiliare

09.03.2010, 23:02 12

Prabusirea pietei locuintelor din Bucuresti a inceput in urma cudoi ani, dupa ce in luna martie 2008 preturile atingeau un maximistoric, de aproape 2.100 de euro/metrul patrat, ceea ce inseamnaca proprietarii cereau in medie 161.000 de euro pentru unapartament cu trei camere, potrivit unei analize a ZF.

Intre timp, pretentiile s-au ajustat treptat si par a se fistabilizat in ultimele sase luni in jurul a 90.000 de euro pentruaceeasi locuinta. Cu alte cuvinte, o scadere de aproape 50% inultimii doi ani. Pana la stabilizarea economiei insa, respectivmomentul in care sentimentul general al consumatorilor va fi unulpozitiv, piata apartamentelor va continua sa se zbata undeva intrefrica celor care ar cumpara dar asteapta sa mai scada sipragmatismul dezvoltatorilor. In Bucuresti este un stoc destul demare de apartamente finalizate pe care oamenii nu le pot cumpara.Guvernul ar trebui sa sprijine achizitia acestor apartamentedeoarece pana in momentul in care acestea vor fi vandute, bancilenu vor acorda alte finantari, astfel ca nu vor fi realizate alteproiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO