Eveniment

Doi dezvoltatori locali de soft, in top 10 european

20.10.2009, 23:18 85

Furnizorul de solutii IT pentru companii TeamNet International,parte a grupului Asesoft si compania clujeana de software ArobsTransilvania Software au intrat pe primele zece locuri in topulcelor mai dinamice 50 de companii din Europa, realizat de companiade consultanta Deloitte.

Astfel, TeamNet International s-a situat pe locul doi si ArobsTransilvania a ocupat pozitia a opta in clasamentul in care suntprezente companii de tehnologie din zece tari din Europa Centrala.TeamNet International a avut afaceri de 8,6 mil. euro in 2008, iarArobs a incheiat anul 2007 cu afaceri de 4,8 mil. euro. Compania nua depus bilant financiar pentru 2008.

Printre criteriile luate in considerare pentru realizareatopului se numara rata de crestere a veniturilor companiei dinultimii cinci ani (in perioada 2004 - 2008), o cifra de afaceri deminim 50.000 de euro, precum si activitatile de dezvoltare detehnologie.

"Desi per ansamblu ratele de crestere s-au redus semnificativfata de anul trecut, pe fondul declinului global, Romania isimentine o rata de crestere mai mare decat rata medie pe ansamblu.Acest lucru indica un potential major pentru industria de profil,pe termen lung", sustine Ahmed Hassan, partener audit si lider alindustriei de tehnologie, media si telecomunicatii in cadrulDeloitte Balkans. TeamNet International a avut o rata de crestere aveniturilor de 3,3%, iar Arobs Transilvania a inregistrat unindicator de 1,66%.

In clasament mai exista inca patru producatori locali de solutiide software: Lasting Software din Timisoara, The Red Point dinIasi, Advantage Software Factory si Romanian Soft Company dinBucuresti.

Romania a participat si anul trecut la acest top, cand a avuttrei companii in clasamentul final. Cele mai multe companiiprezente in topul din acest an provin din Ungaria (11), Polonia (9)si Cehia (8).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO