Eveniment

Domeniul IT, HR-ul şi serviciile de suport pentru clienţi vor recruta cel mai mult în anul 2022. „Pentru al patrulea an consecutiv, pe prima poziţie se clasează domeniul IT Software. O noutate a acestui an este domeniul HR, care se află pe locul al doilea în topul domeniilor, pe când în 2021 s-a clasat pe poziţia a şasea.“

O noutate a acestui an este domeniul HR, care se află pe locul al doilea în topul domeniilor, pe când în 2021 s-a clasat pe poziţia a şasea.

O noutate a acestui an este domeniul HR, care se află pe locul al doilea în topul domeniilor, pe când în 2021 s-a clasat pe poziţia a şasea.

Autor: Ramona Cornea

13.02.2022, 12:39 579

Domeniile în care se vor face cele mai mul­te angajări în anul 2022 sunt IT Soft­ware, HR şi customer support, con­form răspunsurilor date de anga­jatorii care au participat la raportul Hipo.ro „Piaţa forţei de muncă în 2022“.

„Pentru al patrulea an consecutiv, pe prima poziţie se clasează domeniul IT Software. O noutate a acestui an este domeniul HR, care se află pe locul al doilea în topul domeniilor, pe când în 2021 s-a clasat pe poziţia a şasea“, scrie raportul citat.  Pe următoarele poziţii în top sunt domeniile de vânzări (menţionate în 27,5% dintre răspunsuri), achiziţii (22,7%) şi IT Hardware (20,6%).

În ceea ce priveşte abilităţile soft urmărite de angajatori, pe primul loc în preferinţele angajatorilor se află flexibilitatea (cu 59,9% dintre răspunsuri), urmată de productivitate şi eficienţă (35,9%) şi de capacitatea de învăţare continuă (27,8%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO