Eveniment

Efectele răspândirii pestei porcine africane: Importurile de carne de porc au crescut cu 22% la cinci luni. Procesatorii refuză carnea de porc din judeţele cu focare

Efectele răspândirii pestei porcine africane:...

Autor: Roana Rotaru

14.08.2018, 00:05 297

România a importat peste 95.400 de tone de carne de porc în perioada ianuarie - mai 2018, în valoare de 180 mil. euro, importurile de carne de porc crescând cu 22% din punct de vedere cantitativ şi cu 14% din punct de vedere valoric faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Importurile ar urma să crească şi mai mult în următoarele luni, pentru a compensa pierderile de efective, dar şi pentru că marii procesatori au început să refuze carnea de porc provenită din zonele cu restricţii de pestă porcină africană.

Ieri, grupul Cris-Tim, unul dintre cei mai mari procesatori din industria cărnii, a anunţat că nu se mai aprovizionează cu carne de porc din judeţele în care au fost indentificate focare de pestă porcină africană, adică din Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa, Galaţi şi Ialomiţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO