Eveniment

Electrica a primit mandatul pentru tranzactia cu CEZ

04.10.2009, 23:18 25

Guvernul a mandatat Electrica sa vanda grupului de utilitati cehCEZ actiunile pe care le mai detine in cadrul firmelor CEZ Vanzaresi CEZ Distributie, compania de stat urmand sa incaseze din aceastatranzactie 145,3 milioane de euro. Mandatul a fost acordat deGuvern in sedinta de sambata, potrivit unor surse oficiale, citatede Mediafax. Cele doua companii la care Electrica va vindeactiunile au rezultat in urma procesului de reorganizare al fosteiElectrica Oltenia, dupa privatizarea acesteia catre CEZ in2005.

Banii ar urma sa fie virati in contul companiei de stat pana celtarziu 9 octombrie, fondurile urmand sa fie folosite pentrudezvoltare si restructurare, potrivit celor mai recente declaratiiale reprezentantilor Electrica. Compania de stat mai detine circa19% din capitalul social al CEZ Vanzare si CEZ Distributie. Dupafinalizarea acestei tranzactii, Electrica va deveni una dintre celemai lichide companii de stat avand in vedere faptul ca cele 145 demilioane de euro de la CEZ se vor adauga celor circa 300 demilioane de euro existente in conturile Electrica la inceputulanului care au provenit din privatizarea Muntenia Sud.

Recent a fost finalizata si tranzactia de preluare de catre CEZa participatiilor minoritare pe care le mai avea si FondulProprietatea in actionariatul CEZ Vanzare si CEZ Distributie.Fondul Proprietatea, care detinea cate 30% din capitalul fiecareifirme, a vandut participatiile catre CEZ, pentru 229,59 milioane deeuro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO