Eveniment

Elena Udrea are un proiect de 70 mil. euro in Parang

23.02.2009, 00:00 70

Ministerul Turismului va aloca 70 de milioane de euro in urmatorii ani pentru realizarea unui domeniu schiabil in muntii Parang, Petrosani, demarand astfel o serie de investitii aprobate inca din 2006.

"67% din bugetul ministerului sunt fonduri pentru investitii in obiective turistice. Aceste investitii sunt descrise si aprobate in 2006 si includ investitii de 70 mil. euro pe o perioada de circa trei ani in domeniul schiabil de la Parang, precum si alte investitii in statiunea Vartop din Bihor, in plaja din Sulina si in portul din Sfantul Gheorghe", a spus Elena Udrea, ministrul turismului. Bugetul ministrului se ridica la 397 mil. lei (94 mil. lei).
Ministerul ia in calcul realizarea unor investitii si in turismul balnear, prin una dintre firmele la care este actionar.
"Ministerul este actionar la 10 societati printre care Mamaia, Lido, Germisar sau Predeal. As vrea sa ramanem actionari la aceste societati pentru a realiza investitii intr-un centru balnear, desi in principiu nu sunt pentru administrarea de stat", a spus Udrea. Printre proiectele care vor fi demarate in urmatoarea perioada se numara si licitatia pentru brandul de tara, un proiect de 75 mil. euro din fonduri europene, precum si crearea unui cadru legislativ pentru acest sector, a spus ea. "Anul acesta vom participa la circa 100 de targuri si avem alocat in acest sens un buget de 2 mil. euro, ceea ce inseamna circa 20.000 de euro pe targ in conditiile in care alte tari precum Grecia aloca pentru un singur targ 800.000 de euro", a spus Udrea, care considera ca turismul local nu se situeaza nici la 30% din potential. Ea admite insa ca nivelul serviciilor turistice din Romania este unul scazut.
"Daca ma apuc sa fac controale in tara, inchid jumatate din turism. Cea mai mare greseala facuta pana acum in turism a fost privatizarea infrastructurii dupa interesele guvernantilor", spune Udrea.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO