Eveniment

Europarlamentarul Maria Grapini a criticat modul în care s-au folosit banii europeni: Punctele de informare turistică nu ne ajută la nimic, dar am cheltuit banii UE

Europarlamentarul Maria Grapini a criticat modul în care...

Autor: Departamentul Corespondenţi

11.05.2018, 14:19 83

Maria Grapini a spus că pentru noul cadru financiar, Comisia Europeană vrea să vadă valoarea adăugată în proiectele pe care le finanţează, europarlamentarul român atrăgând atenţia că uneori, în România, nu s-a respectat acest criteriu.

"Săptămâna trecută am avut o plenară (...) în care Comisia a venit şi şi-a prezentat propunerea de buget, noul cadru financiar pentru perioada de după 2020. Comisia, în principal, a avut dreptate, spunând că doreşte ca în acest nou cadru să se respecte câteva principii, cu care cred că toţi suntem de acord. Valoarea adăugată, adică finanţarea, să se concentreze pe proiecte care aduc valoare adăugată. Noi, România, trebuie să facem o analiză a exerciţiului financiar 2007-2013. (...) Până acum, avem noi valoare adăugată? Răspundem noi acestei cerinţe? Avem noi valoare adăugată la tot ce s-a cheltuit de la Uniunea Europeană? Vă spun eu că nu”, a spus Maria Grapini.

În acest sens, europarlamentarul a afirmat că după ce a mers prin diferite zone din ţară a observat că punctele de informare turistică „nu ajută la nimic”, iar unele sunt închise, deşi s-au luat bani europeni pentru a le înfiinţa.

”Am traversat ţara şi am văzut, de exemplu, toate căsuţele astea cu punct de informare turistică care nu ajută la nimic. Sunt închise. Ok, dar am cheltuit banii europeni. Şi am dat doar un exemplu", a spus Grapini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO