Eveniment

Factoringul poate deveni o sursa viabila de lichiditati pe termen scurt pentru firmele sanatoase

07.10.2009, 00:00 111

Piata locala de factoring, aflata inca in stadiul de formare,are un potential mare de crestere, mai ales in conditiile actualein care firmele au acces tot mai dificil la finantare bancara, afost concluzia seminarului "Solutii de finantare durabila pe timpde criza - Cum sa iti finantezi businessul prin factoring",organizat de Ziarul Financiar, Romfactor si grupul maltez FIMBank."Factoringul se adreseaza atat firmelor care au credite luate de labanci, dar si celor care, desi au o afacere buna, sunt inca preafirave pentru a fi bancabile. Aceasta criza a creat oportunitati inmod evident, acesta este momentul in care factoringul, ca produs,revine. Cand lichiditatea este foarte buna, oricine poate obtinecredite ieftine de la banca, chiar daca nu are garantii", a spusMargrith Lutschg Emmenegger, presedintele FIMBank. Maltezii voractiona pe piata romaneasca in baza pasaportului financiareuropean, avand ca partener local compania de consultantaRomFactor, creata de unul dintre cei mai vechi antreprenori dinzona financiara nebancara, Dan Stoica. Prin factoring, o firmapoate obtine lichiditati in schimbul cedarii facturilor emise sineajunse la scadenta. In plus, firmele de factoring asiguramanagementul acestor creante si pot asigura si riscul deneplata.

Cititi si prezentarile invitatilor:

Alessandro Bertoldo, Unicredit Factoring

Cagatay Baydar, General manager of TEB FACTORİNG (TEB andBNP Paribas group) and Vice Chairman of Factors Chainİnternational(FCI)

Carlo Cottarelli, FMI

Dan Stoica, Presedinte Romfactor

Erik Timmermans, Secretar General International FactorsGroup

Margrith Lutschg Emmenegger, PresedinteFIMBank

Radu Ghetea, Presedinte CEC Bank si presedinte alAsociatiei Romane a Bancilor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO