Eveniment

Fara avioane pe Baneasa pe timpul noptii

Fara avioane pe Baneasa pe timpul noptii
20.10.2009, 23:16 44

Aeroportul International Bucuresti Baneasa, de pe care zboaracompaniile aeriene low-cost, va restrictiona zborurile de la miezulnoptii pana la ora sapte dimineata, incepand cu data de 25octombrie, ca urmare a plangerilor repetate ale locuitorilor dinzona referitoare la zgomot, potrivit lui Marius Gardea, directoruloperational al aeroportului. Zboruri de noapte de pe Baneasa aveaucompaniile Wizz-Air si Blue Air. Spre exemplu, in programul deieri, cei doi operatori aveau programate cinci zboruri inintervalul 24.00 - 07.00.

"Am incercat sa scurtam aceasta restrictie de la opt ore lasapte si am reusit. Aceasta se aplica pentru aeronavele caredepasesc 50 de tone, adica pentru aeronavele companiilor care auzboruri regulate. Nu cred ca restrictia va avea efect asupratraficului de pasageri, intrucat companiile aeriene incearca dejasa faca reprogramari", a spus Gardea.

Operatorul Wizz Air a anuntat ca si-a reprogramat zborurileoperate in acest interval orar dintre 25 octombrie si 16 decembrie."Perioada Craciunului va fi, de asemenea, revizuita cat de curand.Pasagerii vor fi contactati prin intermediul call-center-ului siinformati cu privire la modificari", au declarat oficialiicompaniei. Wizz-Air avea zboruri catre Londra, Roma, Dortmund,Valencia, Barcelona, Madrid, Bruxelles in intervalul restrictionat,pe care le-a reprogramat.

"Prevederea exista inca din 2003 sau 2004, iar acum va fiimplementata", a declarat Adrian Ionascu, directorul general alcompaniei Blue Air, cu afaceri de 115 mil. euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO