Eveniment

Finanţele au împrumutat 200 milioane euro prin obligaţiuni cu scadenţa la cinci ani

Finanţele au împrumutat 200 milioane euro prin...

Autor: Monica Juganaru

21.03.2014, 00:00 40

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 200 milioane de euro prin obligaţiuni în euro cu maturitate de cinci ani, exact cât şi-a propus şi la un randament egal cu cel acceptat în februarie pentru aceeaşi emisiune.

Trezoreria a primit ordine de subscriere de 312,5 milioane euro la licitaţia pentru obligaţiuni în euro cu maturitate de cinci ani.

Emisiunea în euro a fost lansată la finalul lunii ianuarie, iar titlurile ajung la scadenţă în ianuarie 2019.

Cea mai recentă licitaţie pentru această maturitate a fost organizată în februarie, când administratorii datoriei publice au atras 200 milioane euro, la un randament tot de 3,3%.

Finanţele au planificat pentru luna martie emisiuni în moneda naţională în valoare de 2,68 miliarde de lei, dar şi o licitaţie pentru obligaţiuni pe cinci ani în valută, de 200 milioane euro, luna aceasta ajungând la scadenţă titluri în valoare de circa 5 miliarde lei.

Următoarea operaţiune este planificată pentru luni, pentru obligaţiunile pe 10 ani, prin care administratorii datoriei publice vor să împrumute 300 milioane lei.

Trezoreria a atras în acest an 8,558 miliarde lei şi 678,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat. La aceste împrumuturi se adaugă 2 miliarde dolari, sumă atrasă de pe pieţele internaţionale prin două emisiuni de obligaţiuni, cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO