Eveniment

Finanţele propun reducerea cu 31% a funcţionarilor din Vamă şi Gardă

Finanţele propun reducerea cu 31% a funcţionarilor din Vamă şi Gardă

Autor: Ovidiu Tempea

24.05.2011, 23:35 449

Ministerul Finanţelor Publice propu­ne desfiinţarea a 2.140posturi de la Auto­ritatea Naţională a Vămilor (ANV) şi de la GardaFinanciară (GF), cele mai ample reduceri urmând să fie operate înrândul lucrătorilor vamali, unde ar putea fi disponibilizaţi 1.427de angajaţi.

Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, personalul ANV vafi limitat de la maxi­mum 4.586 de posturi la 3.159 de pos­turi,ceea ce înseamnă o reducere cu 31%.

În acelaşi timp, structura Gărzii Finan­ciare va avea cel mult1.092 de posturi, com­parativ cu 1.805 în prezent, reprezentând otăiere de personal de aproape 40%. Astfel, numărul de posturicumulate de la cele două instituţii va fi redus cu o treime.Proiectul privind organizarea ANV scoate de sub avizul ministruluifinanţelor publice numirea directorilor executivi şi adi­rectorilor executivi adjuncţi ai direcţiilor regionale pentruaccize şi operaţiuni va­male şi a celor din Bucureşti, care vor fiapro­baţi prin ordin al preşedintelui Agen­ţiei Naţionale deAdministrare Fiscală (ANAF) la propunerea vicepreşedintelui ANAFcare conduce Vama.

De asemenea, avizul conform al preşedintelui ANAF va fi necesarnumai pentru şefii birourilor vamale, celelate per­soane cuatribuţii de conducere fiind nu­mite fără alte avize direct decătre vice­preşedintele ANAF care conduce ANV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO