Eveniment

Fosta conducere a Postei, trimisa in judecata de DNA intr-o afacere cu asigurari de la Allianz, Astra si Omniasig

Fosta conducere a Postei, trimisa in judecata de DNA intr-o afacere cu asigurari de la Allianz, Astra si Omniasig

Mihai Toader a condus Posta timp de trei ani. El a mai fost pus sub acuzare anterior de DNA alaturi de fostul ministru al justitiei Tudor Chiuariu si fostul ministru al comunicatiilor Szolt Nagy

13.10.2009, 23:19 85

Mihai Toader, 35 de ani, fostul presedinte al consiliului deadministratie si director general al Postei Romane, a fost trimisin judecata de DNA, alaturi de alti doi fosti directori ai Postei.Toader este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice,in urma incheierii a sase polite de asigurare, prin care institutiaa fost pagubita cu 4,1 mil. euro, potrivit datelor DirectieiNationale Anticoruptie (DNA).

"Politele au fost incheiate in cursul lui 2006 intre CompaniaNationala Posta Romana (CNPR) si Allianz Tiriac Asigurari, AstraAsigurari si Omniasig Vienna Insurance Group, cu incalcarearegulamentelor CNPR si a conditiilor generale si specifice privindasigurarile de viata, prin care au cauzat un prejudiciu Postei",spun reprezentantii DNA. Au mai fost trimisi in judecata si EmanoilLepadatu, fostul director economic executiv al CNPR, si AndreiMarinescu, fostul director executiv al directiei de dezvoltarestrategica a Postei. La incheierea acestor polite au participat inmod fictiv, ca intermediari, inculpatii Neculai Pintilie, DanielaMoisa (ca administratori ai Continental Asig si Pronova) si LucianBeschea, care au beneficiat ilegal de 1,6 mil euro, comision deintermediere. Actionarii Continental Asig sunt patru persoanefizice si firma Nova Constructii Civile si Industriale din Galati.Toader a mai fost pus sub invinuire de DNA, alaturi de fostulministru al justitiei Tudor Chiuariu si de fostul ministru alcomunicatiilor Szolt Nagy, intr-un dosar referitor la asociereaPostei cu un grup de firme, in vederea realizarii unui proiectimobiliar pe Calea Victoriei din Bucuresti. De mandatul lui Toaderse leaga demararea procesului de restructurare a Postei sicontractarea creditului BERD pentru construirea unui centru detranzit in Bucuresti si pentru retehnologizarea unui centruexistent la Cluj-Napoca.

Posta a incheiat anul trecut cu afaceri estimate la 1,46 mld.lei, in crestere cu 33% fata de 2007, insa marja de profit era dedoar 1%. Actionarii Postei sunt Ministerul Comunicatiilor (75%) siFondul Proprietatea (25%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO